|
|
| Autor |
Wiadomość |
gen100mek

Wiek: 20 Dołączył: 02 Gru 2009 Posty: 107 Piwa: 2/8 Skąd: Wolsztyn
GFXPoints: 174
Status: Offline
|
Wysłany: 2010-01-24, 17:02
|
|
|
|
|
No, wypadałoby napisać przede wszystkim gratulacje dla Dafne i dla Pay'a za to, że udało się nawiązać współpracę z takim gigantem jak WACOM, tak więc piszę:
DAFNE, PayLOADer jesteście wielcy!
Od dawna wiadomo, że współpraca producentów sprzętu komputerowego z jego użytkownikami, w dodatku młodymi (jeśli poczuliście się urażeni, to przepraszam!) przynosi wspaniałe efekty. Ja mimo, że lubię i właściwie nawet umiem rysować, to za późno przeniosłem się przed ekran i tablet, już całkowicie abstrahując od tego, że jestem za młody i nie mogę sobie pozwolić na stuprocentową dyspozycyjność, chociażby dlatego, że mam szkołę, którą muszę ukończyć.
Wiadomo - każdy by chciał dostać zabawkę za dziesięć tysięcy, ale tak naprawdę celem jest tutaj promocja DP i samej firmy WACOM, a na to już konkretne wymagania trzeba spełnić.
życzę udanej współpracy i ogółem, powodzenia! |

Digital something |
|
|
|
 |
Misha
Leniwy Leniwiec

Inspiration: Digital Painting
Program: Corel Painter X
Tablet: Intuos4 M
Aparat: Nikon D40x
Wiek: 30 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 2476 Piwa: 143/57 Skąd: z ukrycia
GFXPoints: 206649
|
Wysłany: 2010-01-24, 18:49
|
|
DeviantART: http://mishaart.deviantart.com Digart: http://mishaart.digart.pl |
|
Pay... kurcze widzisz... ja bym mógł się zgłosić w sumie i na jedno i na drugie zadanie... ale niestety sam wiesz jak stoję z czasem wolnym, o 100% dyspozycyjności na wezwanie w ogóle mowy być nie może...
Ale bardzo chętnie wziąłbym na testy tablet ekranowy - tj Cintiq'a - jeśli takowy w ogóle będzie dostępny.
Intuosa4 mam osobiście - więc jeśli na testy dać chcą taki sprzęt - to ja sobie podaruje |

|
|
|
|
 |
|
|
radgiegadgie

Wiek: 24 Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 134 Piwa: 26/6 Skąd: RzeszĂłw
GFXPoints: 2780
|
Wysłany: 2010-01-24, 22:58
|
|
|
|
|
| PayLOADer napisał/a: | | hmm, gadkę dajesz w momencie prezentowania na konferencji zalet tabletu, z którym się pewnie wcześniej zaznajamiasz i opisujesz kolejno wykonywane czynności, oczywiście sądzę, że czas na przyszykowanie się będzie jak najbardziej, ale to już samodzielnie później z firmą trzeba byłoby się porozumiewać. |
No wiem że wtedy prezentuje swoją ściemę czy inną gadkę- ale niestety nie jestem idealny żeby wymyślać konkrety na miejscu muszę mieć szablon takiej prezentacji- chyba ze to jest jakaś luźna rozmowa to co innego- ale tez żeby nie wyszło ze znajdę się pośród ludzi którzy robią jakieś kosmosy, a ja będę jakąś szarą myszką która dopiero zaczyna się obracać w świecie multimedialnych prezentacji,
Chyba WACOMA weźmie pod uwagę że ktoś jest szarakiem i mu na początku pomoże bo wątpię żeby oczekiwać od kogoś nie wiadomo czego jak się nie miało wcześnie styczności z takimi poważnymi rzeczami. Po prost musi być okres próby jakieś no 2/3 miesiące.
Po prostu co z tego że będę miał gadane i miał jakieś umiejętności w DP - jak nie mam pojęcia jak taka prezentacja wygląda.
Chciałbym zobaczyć pisemną symulacje takiego przedsięwzięcia. po prostu krótki schemat w paru punktach. (chyba ze tu jest wolna ręka) |

''Jestem w stanie permanentnej erekcji intelektualnej'' Salvador Dali |
|
|
|
 |
PayLOADer
Niech siÄ dzieje wola nieba...

Program: Photoshop CS 3
Aparat: Sony 'alpha' 330
Wiek: 21 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 3043 Piwa: 493/61 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 8432
|
Wysłany: 2010-01-24, 23:06
|
|
DeviantART: www.admingrafart.deviantart.com |
|
radgiegadgie, dlatego można jechać na pierwszą która będzie niedługo i zaznajomić się a na kolejnych już zabierać zdanie żaden problem poza tym ważny jest talent osoby i przede wszystkim jak mówiłem - dyspozycyjność, bo na tym firmie zależy aby jak będą w miesiącu jakieś 1-2 ważnych konferencji zjawić się.
O wszystko dokładnie jutro jeszcze wypytam, ale tak jak mówię, nikt z marszu pierwszy raz nie będzie "kazał mówić Ci po chińsku do Ukraińców" (dygresja).
Wiadomo jedziesz oni wcześniej mówią Ci co będzie tematem prezentacji np. w łodzi, szykujesz jakąś tam mowę i podczas rysowania pokazujesz wszystkim to i owo i opowiadasz itd. wszelkie szczegóły bezpośrednio ustalasz już z Wacomem wtedy. Jeżeli jesteś chętny i dyspozycyjny oraz możesz reprezentować w taki sposób firmę Wacom i zachwalać na takich konferencjach pod koniec nasze forum grafart ( dobra reklama nie jest zła, wiadomo) - to poproszę imię i nazwisko oraz numer telefonu komórkowego na pw I wtenczas ewentualnie podam dane firmie i się z Tobą skontaktują i wszystko wyjaśnią dodatkowo + jutro jeszcze sam z nimi pogadam i wszystko opiszę tutaj. |

|
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-24, 23:31
|
|
|
|
|
| PayLOADer, ok wszystko rozumiem, ale jeszcze zanim ci wyślę PW chce się dowiedzieć czy można na takim spotkaniu (dla mnie pierwszym, pojawić jako obserwator - żeby zobaczyć co i jak) - bo bądź nie bądź niektórzy się dekoncentrują strasznie jak ktoś patrzy co on tworzy- i to też musi być wcześniej przygotowane i zaplanowane bo tak od razu to ja bym porostu nie dal rady. Stres by mnie zjadł jakbym miał robić coś na poczekaniu. Przede wszystkim to by mi na początku bardzo przeszkadzało. |

|
|
|
 |
CaptainBorrow

Wiek: 22 Dołączył: 05 Sty 2009 Posty: 200 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: wawa
GFXPoints: 2999
|
Wysłany: 2010-01-24, 23:42
|
|
|
|
|
| Najlepiej naucz się rysować coś z pamięci, że niby tworzysz na poczekaniu, a w rzeczywistości rysowałeś już to kilkadziesiąt razy. I właśnie ciekawe kto będzie odbiorcą na tych spotkaniach, bo jeśli jacyś pracujący graficy to faktycznie przyznam niezręcznie. Trzymam kciuki. |
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-24, 23:45
|
|
|
|
|
| Cytat: | | Najlepiej naucz się rysować coś z pamięci, że niby tworzysz na poczekaniu, a w rzeczywistości rysowałeś już to kilkadziesiąt razy. I właśnie ciekawe kto będzie odbiorcą na tych spotkaniach, bo jeśli jacyś pracujący graficy to faktycznie przyznam niezręcznie. Trzymam kciuki. |
Nie da się na poczekaniu rysować, porostu to kwestia prób i błędów- chyba że sobie coś wyćwiczysz- dlatego się tego boje- i muszę zobaczyć jak to wygląda (chyba że ktoś jest tak genialny) |

|
|
|
 |
CaptainBorrow

Wiek: 22 Dołączył: 05 Sty 2009 Posty: 200 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: wawa
GFXPoints: 2999
|
Wysłany: 2010-01-24, 23:53
|
|
|
|
|
| Cytat: | | Nie da się na poczekaniu rysować, porostu to kwestia prób i błędów- chyba że sobie coś wyćwiczysz- |
Hah przecież właśnie to napisałem
Poza tym możesz zawsze rysować coś bezpiecznego, czyli po części losowego jak enviro czy kreaturę. |
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-24, 23:59
|
|
|
|
|
CaptainBorrow, no tak pisałeś - mój błąd sory.
no ale zawsze się człowiek odniesie do tego co już wcześniej zrobił (w małym czy dużym stopniu)- bo może nigdy nie tworzyłeś jak ktoś ci patrzył na ręce - ale to jest coś co strasznie denerwuje i nie da się wtedy skupić nad tym co robisz. (ale to można wyćwiczyć tylko kwestia czasu) |

|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-01-25, 16:55
|
|
|
radgiegadgie, tak. Dziś rozmawiałem z Panią Anną i tak ...
Będziesz miał dużo czasu na szykowanie swojej mowy, dodatkowo zaznajamianie się z najnowszym sprzętem Wacoma jaki przyjdzie Ci omawiać i w późniejszym okresie możliwe, że firma będzie także wspomagała Cię zarobkowo w zależności od wagi spotkań.
Najważniejsza jak mówię jest dyspozycyjność osoby. Pierwszy zlot byłby na targach w łodzi, w lutym. Wówczas dojechałbyś na swój koszt po wcześniejszym kontakcie z Wacomem i wszystko zobaczył i omówił z przedstawicielami firmy. Będziesz miał dostęp do najnowszego sprzętu, wspomagany także będziesz sztabem najlepszych ludzi z tej branży no i dodatkowo te wyróżnienie nazwiska - autopromocja
Także czekam na pw bo rozumiem jesteś chętny na te stanowisko tak? |

|
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-25, 17:28
|
|
|
|
|
| PayLOADer napisał/a: | | Także czekam na pw bo rozumiem jesteś chętny na te stanowisko tak? | muszę się jeszcze dobrze zastanowić, prześpię się z tym i jak coś to napisze jutro z rana. |

|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-01-25, 17:34
|
|
|
radgiegadgie, byłoby najlepiej gdybyś dał mi dziś odpowiedź i swoje dane kontaktowe by firma mogła się z Tobą skontaktować i od razu wszystko byście wtenczas omówili, a tak jak mówiłem raz w miesiącu masz np. 2 takie zloty a raz w miesiącu nic nie masz, to różnie bywa z tym, ważne jest abyś był na każdym no i tak jak mówię, dostęp do wszystkiego co wiąże sie z wacomem a także kontakt z najwybitniejszymi to dość ciekawa sprawa
I sądzę, że jeżeli podejdziesz do tego w sposób profesjonalny w co nie wątpię, będzie to dla Ciebie naprawdę dobra "inwestycja". |

|
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-25, 17:56
|
|
|
|
|
| A mógłbym zobaczyć umowę? chce zobaczyć co tam w niej jest. |

|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-01-25, 18:01
|
|
|
radgiegadgie, umowę tzn.? Wszelkich dodatkowych informacji mówię udzieliłaby Ci osoba odpowiedzialna za to. Tutaj nie sądzę, aby było to na zasadzie umowy, raczej póki co obietnicy słownej z Twojej strony, że będziesz dyspozycyjny na targach, konferencjach gdzie firma Wacom będzie urzędowała.
Wstępnie zaznaczyłem Pani Ani o Twojej osobie i poprosiła mnie o Twoje dane tj. imię, nazwisko, numer kontaktowy oraz miejsce zamieszkania (miasto) o co prosiłem byś dosłał mi na PW na forum w celu przekazania jej. Wówczas zapewne skontaktowałaby się z Tobą jutro bądź najpóźniej pojutrze i telefonicznie omówilibyście całą kwestię współpracy |

|
|
|
|
 |
radgiegadgie

|
Wysłany: 2010-01-25, 18:25
|
|
|
|
|
Wysłałem Ci PW
[ Dodano: 2010-01-26, 18:20 ]
No dzisiaj nikt do mnie nie dzwonił- może jutro |

|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-01-27, 16:13
|
|
|
radgiegadgie, Twoje dane zostały firmie już w ten sam dzień przesłane.
Zmiany,zmiany,zmiany ...
Dziś dostałem maila po rozmowach telefonicznych,z którego wynikają następujące ustalenia:
a) Forum zostaną przekazane tablety Intuos4 oraz Cintq, racji, że są to bardzo poważne tablety i drogie będzie trzeba spisać umowę użyczenia konkretnym osobom i one też będą ponosić materialną odpowiedzialność za użyczone tablety tak jak i osoba moja jako osoby organizującej te przedsięwzięcie. W związku z tym umowa użyczenia będzie też o tym mówić i dokładnie precyzować osoby, którym zostaną przekazane tablety do testów. Ja odezwę się do osób, z którymi już na owy temat rozmawiałem i poproszę o podanie nazwiska, dokładnych imion, PESEL, NIP i adres. Ponadto, tablety zostaną wysłane dopiero w momencie podpisania przez owe osoby umowy i odesłania jej pocztą do firmy co uczynię ja. Więcej informacji podam już odpowiednim osobom kontaktując się z nimi osobiście. Oczywiście w zamian za użyczenie firma WACOM prosi o wykonanie tutoriali, speaking painting oraz w miarę możliwości pisania recenzji odnośnie testowanego sprzętu. Wszelkie te w/w informacje będą udostępnione jedynie na naszym forum graficznym GRAFART.ORG oraz na stronie głównej firmy WACOM.
b) Projekt, o którym rozmawialiśmy przez wszystkie posty w tym temacie – ambasador/współpracownik Wacoma – z P. Grzegorzem Prusinowskim zostało ustalone, że firma przeprowadzi to formie konkursu, każdy kto ma ochotę wygrać tablet Bamboo i zostać współpracownikiem to będzie musiał nagrać filmik pokazać jak pracuje z tabletem i umieścić go w specjalnie wydzielonym miejscu/serwerze (o wszystkim firma powiadomi nas wkrótce tj. po mojej odpowiedzi na ich wiadomość). Również zostanie u nas zamieszczony baner zachęcający użytkowników do wzięcia udziału w takim konkursie w ramach naszej współpracy (każdego, kto będzie chętny).
c) dodatkowo będzie możliwość wygrania na forum tabletu oraz innych gadżetów związanych z firmą Wacom Polska.
Pozdrawiam,
Paweł. |

|
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-02-06, 19:52
|
|
|
No to jedziemy...
Po rozmowach z Panią Anną Kozdroń doszliśmy do tego typu porozumień:
- Tablet Intuos4 zostanie przekazany dla użytkownika FakeRabbit a tablet Cintiq21 dla usera: Misha do celów testowania, pisania recenzji, tutoriali (udostępniane będą one JEDYNIE na naszym forum oraz na stronie głównej firmy WACOM) graficznych i/lub filmowych tj. udokumentowania poszczególnych etapów robienia prac na danym sprzęcie oraz tworzenia i eksponowania prac podpisywanych informacją na jakim sprzęcie zostały wykonane itd.
[szczegóły omówię osobiście z w/w osobami
- na forum pojawi się także banner promujący firmę, z którą będziemy współpracować - WACOM - który będzie reklamował i w ten sposób zachęcał każdego zapalonego grafika od cyfrowego rysunku do starania się o miano osoby reprezentującej firmę na wszelkiego rodzaju wyjazdach, konferencjach, targach...
- firma WACOM udostępni forum graficznemu GrafArt.org tablety (serie Bamboo), które będą nagrodami w konkursie (tematyka i jego dokładne punkty są ustalane ale wiadomo już, że tematyka będzie obejmowała komiks np. styl MARVEL'a itd.)
- dodatkowo do wygrania w każdym konkursie na forum będą smycze, kubki oraz koszulki firmy, podgląd: http://graphic.org.pl/images/klz1265482313c.jpg |

|
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-02-16, 17:52
|
|
|
Tak jak obiecałem o wszystkich nowinkach będę informował to wypadałoby co nieco tutaj dziś napisać
Na forum pojawił się pod każdym pierwszym postem w temacie banner zachęcający wszystkie osoby zarówno profesjonalistów jak i amatorów rysunku cyfrowego do wzięcia udziału w konkursie firmy WACOM w którym do wygrania jest tablet Intuos4 oraz szereg innych wspaniałych nagród m.in. zostanie jednym z członków ekipy WACOM POLSKA, co jednocześnie podniosłoby autoreklamę każdego z Was moi mili.
Szczegółowy regulamin konkursu i informacje na jego temat jak i dokładny opis znajdziecie klikając na powyższy banner. Zostaniecie przekierowani na stronę WACOM'u, gdzie wszystko, jak na dłoni zostało klarownie wyjaśnione Mam nadzieję, że wiele osób z naszego forum weźmie udział w tym konkursie i pokażemy, kto jest najlepszy w Polsce!!
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań, na których odpowiedzi nie znajdziecie na stronie konkursu tj. http://dp.tabletywacom.pl czekam w tym temacie
Pozdrawiam,
Paweł. |

|
|
|
|
 |
Legend

Wiek: 29 Dołączył: 03 Kwi 2009 Posty: 1013 Piwa: 102/65 Skąd: hjhkjhk
GFXPoints: 2389
|
Wysłany: 2010-02-16, 19:01
|
|
|
|
|
świetnie. Postarałeś się payu. Jeśli chodzi o te konkursy na forum, w których do wygrania są tablety to można zrobić specjalny konkurs do tego przeznaczony.
Ale do wykonania nie będą zwykłe tapety bądź layouty lecz jakieś o wiele większe prace, tak jak już mówiłeś np: komiks, który jest dosyć pracowitą formą.
Tyle ode mnie, mam nadzieje, że propozycja wejdzie w życie. |

R.I.P GRAFART 2007-2011!
R.I.P GRAFART 2007-2011!
R.I.P GRAFART 2007-2011!
R.I.P GRAFART 2007-2011!
 |
|
|
|
 |
PayLOADer

|
Wysłany: 2010-02-19, 16:02
|
|
|
| Legend napisał/a: | świetnie. Postarałeś się payu. Jeśli chodzi o te konkursy na forum, w których do wygrania są tablety to można zrobić specjalny konkurs do tego przeznaczony. |
Taki też będzie. Firma podała w sumie informacje co do tego jak miałby być prowadzony. Konkurs będzie jednakże jedynie dla osób zajmujących się już rysunkiem cyfrowym (niestety). Tematyka będzie obejmowała wtenczas komiksy typu MARVEL itd. |

|
|
|
|
 |
|
|