Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!
Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 921 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.

Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT
Legenda Vipów - Przez cały ten czas istnienia forum, pojawiło się na nim bardzo wiele osób. Ludzie przychodzili, odchodzili. Wielu zapisało się jednak na stałe do kart historii GA poprzez swoją pomoc, wkład w rozwój forum. Teraz możecie ich poznać:
Kilka słów o nim:
"Jako iż go za bardzo nie znam, wiem tylko ze wlozyl duzo pracy w skrypt uploadu obrazkow dla grafart.org, tj. graphic.org.pl / pomyslodawca i tworca uploadu obrazkow, oficjalny upload obrazow forum grafart.org" Groove
Imię: Paweł
Nick: Ccrt
Rangi: [11.07.2008-26.07.2010]User [26.07.2010-12.04.2011]Moderator [12.04.2011-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Moderowanie forum
Kilka słów o nim:
"Dobry moderator, jeszcze lepszy projektant logo. Zagorzały fan Barcelony, a przede wszystkim miły, przyjazny i otwarty człowiek" Orient
Imię: Magdalena
Nick: Dafne
Rangi: [05.03.2008-09.10.2008]User [01.11.2008-27.01.2011]Moderator [27.01.2011-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Członek komisji konkursu "ComputerArts"
- Moderowanie forum
Kilka słów o niej:
"Swojego czasu nasz rodzyneczek forumowy, jedna z pierwszych kobiet w administracji [poza Asiek]. Miła i sympatyczna, zawsze znalazła czas by porozmawiac, przez dlugi czas byla moderatorka forum, niestety zwiazala sie z moim odwiecznym wrogiem, nonlinem " Groove
Imię: Damian
Nick: Dan
Rangi: [05.04.2008-09.10.2008]User [09.10.2008-09.06.2009]Moderator [09.06.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Akcja "Oceniaj Kreatywnie"
- Moderowanie forum
Kilka słów o nim:
"Kolejny dobry duszek administracji. Zawsze można było się z nim pośmiać, ale i także pracę wykonywał bardzo dobrze. Jeden ze 'starej ekipy'." Widim
Imię: Emil
Nick: Emdigin
Rangi: [14.12.2008-30.03.2009]User [30.03.2009-06.02.2010]Moderator [06.02.2010-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Moderowanie forum
Kilka słów o nim:
"młodszy brat Mishy. Wybrany na moderatora jako świeżak, ale zaskoczył wszystkich swoją świetną pracą, która trwała długi rok." Widim
Imię: łukasz
Nick: Frozz
Rangi: [22.05.2008-08.07.2008]User [08.07.2008-28.09.2009]Gold Member [28.09.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Grafik w "GrafArt Magazine"
- Liczna pomoc względem forum jak i użytkowników
Kilka słów o nim:
"Z tego co mi się wydawało to był bardzo pomocny i sympatyczny. Wnosil wiele w rozwoj innych, tzn. nauczał ich, gdyż ranga go do tego zobowiązywała [gold member wtedy] Otwarty i kompromisowy człowiek, ale to tylko moje zdanie. Nigdy nie miał wymówek, zawsze solidnie wykonywał powierzone mu zadania" Groove
Imię: Aleksander
Nick: Groove
Rangi: [14.06.2007-25.07.2007]User [25.07.2007-07.12.2008]Administrator [07.12.2008-15.02.2009]Junior Admin [15.02.2009-29.03.2009]Administrator [29.03.2009-14.04.2009]User [14.04.2009-26.04.2009]Moderator [26.04.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Przeprowadzenie "Wyborów użytkownika 2008 roku"
- Administrowanie forum
- Pomoc w reklamowaniu GrafArt-u
Kilka Słów o nim:
"Na samym początku grafart groove był chyba junior adminem. Pamiętam tylko, że miał świra na punkcie szarapowej " Stuai
"Tak więc, świetny koleś! Miło się z nim współpracuje, zawsze chętny do pomocy. Miły, kulturalny, jako moderatora/administratora zbyt dobrze go nie pamiętam, ale z tego co wiem sprawował się bardzo dobrze.Orient
Imię: Piotr
Nick: iTata
Rangi: [12.07.2008-04.12.2008]User [04.12.2008-07.12.2008]TestMod [07.12.2008-18.03.2009]Moderator [18.03.2009-08.01.2010]Junior Admin [08.01.2010-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Administrowanie forum
- Przeprowadzenie naboru na Gold Membera (kwiecień 2009r.)
- Kontynuator akcji "Oceniaj Kreatywnie"
Kilka słów o nim:
"iTata w społeczności forumowej od 12 czerwca 2008 roku. Jego pierwszy forumowy nick to iData. To właśnei pod tym pseudonimem piął się po szczeblach wirtualnej kariery na GA. Z początku znany jako zwykły wyróżniający się aktywnością user, administracja bardzo szybko dostrzegła jego potencjał oferując mu stanowisko test moda. Wybór okazał się trafny szybko awansował na pełno prawnego członka administracji (w tym samym czasie Widmo awansował na Juniora Admina). Można powiedzieć, że jego losy przeplatały się z losami Widma. Kiedy Widmo zrezygnował z funkcji Juniora Admina jego miejsce zajął nikt inny jak iData- sprawując swoja funkcje bardzo skrupulatnie do póki czas mu nie kazał powiedzieć- dosyć to jest już koniec. Specjalizował się w webdesign'ie tworząc w głównej mierze logotypy. Był członkiem teamu Voodoo Graphics wraz z chesterem i iDatą, a później uczestnikiem największej fuzji w dziejach GA z teamem Street Graphics- tworząc jeden wielką drużynę STREET VOODOO Graphics. Wraz z chesterem i Widmem tworzyli nierozerwalną paczkę" chester
"spec od logo. Każdy, kto zaczynał pracę w webdesign mógł znaleźć u niego wszelką potrzebną pomoc o każdej porze." Widim
Imię: Jola
Nick: joli
Rangi: [15.04.2009-16.04.2009]User [16.04.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Zakodowanie nowego stylu forum
- Pomoc przy pracach nad forum, instalowaniu modyfikacji oraz naprawie
Kilka słów o niej:
"koderka naszego GA. Mało razy można było ją zobaczyć na forum, ale jeśli był jakikolwiek problem - ona zawsze wiedziała, jak temu zaradzić." Widim
Imię: Jurek
Nick: Jurgen
Rangi: [14.10.2007-21.10.2008]User [16.10.2008-07.12.2008]Moderator [07.12.2008-26.01.2009]Junior Admin [26.01.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Administrowanie forum
- Ustalanie opisów działów
- Pomoc przy modyfikowaniu kodu forum
Kilka słów o nim:
"Złego słowa o nim powiedzieć nie mogę, obowiązkowy i sumienny. Byly junior administrator forum, ktory odszedl z wlasnej, nieprzymusowej woli. Troche szkoda, ze odszedl, bo byl naprawde bardzo fajnym gościem" Groove
Imię: Magdalena
Nick: Kaszka
Rangi: [09.05.2009-14.01.2010]User [14.01.2010-25.02.2011]Moderator [25.02.2011-12.04.2011]Junior Admin [12.04.2011-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Administrowanie forum
- Prowadzenie konkursów
- Bardzo duża aktywność na forum
- Opieka nad ArtWorm
Kilka słów o niej:
"Kocha fotografie i zna różne proste triki które z kiepskiej fotki zrobić fajną fotkę" Heat
"Robi piękne zdjęcia, ma ciekawe i oryginalne pomysły. Webd też niczego sobie, zawsze ma coś nowego i przejrzystego. Dniem i nocą służy dobrą radą " Orient
Kilka słów o nim
"Minimalista jeżeli chodzi o sprawy web" Heat
"Zawsze taki hmm poważny? fajne dizajny robił, bo nowych nie widziałem." Stuai
"Z tym pajacem znam się dobre 2 lata. Poznaliśmy się, kiedy zaproponowałem na forum, czy ktoś nie pogra w ET no i on się zgłosił. Początkowo męczyłem go, pytając, czy nie ma fajnych materiałów do sygnatur potem, zainspirowany jego pracami poszedłem w kierunku webdesignu. Bacznie mnie obserwował i chociaż sam nie wierzył, że coś ze mnie będzie, cały czas służył dobrymi radami. No, dziś mogę powiedzieć, że jest jednym z najlepszych 'e kolegów'" poweR
Nick: MagicalFire
Rangi: [02.11.2008-06.11.2009]User [06.11.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
Kilka słów o nim:
"Osoba ktora pomagała kiedyś w problemach forum od strony technicznej, instalowanie modyfikacji, naprawy krytycznych błędów baz danych." PayLOADer
Imię: Kamil
Nick: paszczak000
Rangi: [22.07.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
Kilka słów o nim:
"Pomagał w problemach związanych z forum od strony technicznej, tak samo jak MagicalFire" Payloader
Nick: PayLOADer
Rangi: [09.06.2007-03.11.2010]Administrator [03.11.2010-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Założenie forum i jego administracja
Kilka słów o nim:
"Z tego co pamiętam najpierw podawał się za ~30 latka i kradł ludziom KOMENTARZE, ogarniasz KOMENTARZE. Spisywał z innych forów komentarze do prac i wklejał do prac na grafart, bo to były takie ładne recenzje" Stuai
"Admin i założyciel forum Grafart.org. Przez wiele lat świetnie kierował forum, po jakimś czasie postanowił oddać dowodzenie nowej drużynie, jednak dalej bardzo przejmuje się losami GA i pomaga przy prowadzeniu. Zapalony pilot, mocno zainteresowany kulturystyką." Panthere_noire
"Odkąd go poznałem nie mogę mu nic zarzucić. Zawsze był mi bardzo pomocny, nigdy nie usłyszałem od niego słowa NIE. Będąc wraz z nim na stanowisku
administratora pracowało mi się bardzo dobrze, bardzo dobrze się uzupełnialiśmy. Miał bardzo twardą rękę, co niektórym [nie będę wytykał palcami] to nie pasowało.
Zajmował się forum zawsze wtedy, gdy miał czas, a swojego czasu miał go naprawdę bardzo dużo. Troszczył się o nie, wkładał w nie wiele pracy. To właśnie dzięki niemu
grafart.org wzniósł się na wyżyny. Jako administrator zawsze wykonywał swoje prace w podanym wcześniej terminie, za jego [naszej] kadencji został wprowadzony dotychczasowy
styl forum. Ogólnie co do jego osoby nie mam nic do zarzucenia. Co do wypowiedzi stuai'ego. Owszem, popełniał błędy, ale kto z nas ich nie popełnia?
Myślę, że ten błąd solidnie odpracował, baa.. nawet z nawiązką! " Groove
Imię: Marcin
Nick: Peace
Rangi: [11.06.2007-01.07.2008]User [01.07.2008-10.09.2008]Moderator [10.09.2008-02.02.2009]Junior Admin [02.02.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Liczna pomoc administracji
- Hosting obrazków GrafArt.org (ver. 1)
- Administrowanie forum
- Pomoc przy tworzeniu forum od strony graficznej
Kilka słów o nim:
"Peace był razem ze mną modem. Później chyba awansował, wkurzał się jak pisałem o nim Pis i miał na avatarze gołą dupę, o co go wyzywałem bo miałem wtedy jakieś 12 lat, ale nie pamięam czy to na pewno on" Stuai
Imię: Ania
Nick: Snowy
Rangi: [23.01.2009-14.05.2009]User [14.05.2009-28.06.2010]Moderator [28.06.2010-25.02.2011]Junior Admin [25.02.2011-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Liczna pomoc administracji
- Moderowanie forum
Kilka słów o niej:
"Dobry Junior Admin z zacięciem na webdesign, powracała do składu Administracji kilkakrotnie, by wspomóc go w cięższych chwilach zarówno radą, jak i pracą. Zawsze można na Nią liczyć." Panthere_Noire
Imię: Mateusz
Nick: SHOOT3R
Rangi: [19.10.2008-14.03.2010]User [14.03.2010-06.07.2011]Moderator [06.07.2011-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Prowadzenie SOTW
- Moderowanie forum
- Prowadzenie "sygnaturka tygodnia"
Kilka słów o nim:
"Solidny, zawsze ze wszystkim wyrabiał się na czas. Dobrze go nie znałem zawsze cichy nikomu się nie narzucał wykonywał bardzo dobrze swoją robotę. Trzy cechy którymi bym go określił to: punktualność, solidność, pracowitość..." orient
Imię: Filip
Nick: Tatsu
Rangi: [10.06.2007-12.02.2008]User [12.02.2008-06.02.2009]Moderator [06.02.2009-xx.xx.xxxx]VIP Zasługi:
- Zastępca Redaktora Naczelnego w "GrafArt Magazine"
- Moderowanie forum
Kilka słów o nim:
"Z tatsu jakiś czas się można powiedzieć kumplowałem lubił smoki, o też był modem. No to by było na tyle chyba" Stuai
"ze starszej ekipy GA. Pamięta czasy początków naszego forum. Bardzo dobry moderator, który nawet po rezygnacji z rangi został i pomagał." Widim
Kilka słów o nim:
"Dobry moderator, który dość długo pracował dla GA. A za dobrą pracę przyznano mu VIP-a, na co nie każdy zasługuje. Zawsze w dobrym humorze i skory do pomocy." Widim
Zasługi:
- Moderowanie forum
- Szczególna pomoc dla forum
- Duża aktywność w życie forum
Kilka słów o nim:
"Rewelacyjny user, który bardzo dużo wniósł do GA, poświęcił wiele czasu na zreformowanie i wprowadzenie nowych Akcji. świetny Junior Admin." Panthere noire
"Pracowity, miły, pomocny to tylko kilka kropel w morzu zalet tego Vip'a. Był świetnym moderatorem później j. adminem nic tylko życzyć GrafArt więcej takich ludzi" Orient
"Widmo na forum pojawił się 18 lutego 2008 roku. Ze zwykłego usera bardzo szybko awansował na stanowsiko moderatora (w tym samym czasie co samborek czy Peace). Kolejną jego zdobyczą na forum była ranga juniora admina- co miało miejsce jeszcze w tym samym roku. Niestety długo nie wytrwał na tym stanowisku- z braku czasu/ wypalenia swej osoby musiał zrezygnować. Obecnie na forum widywany od święta- jednak w historii GA zapisał się wzorowo wykonując swoje obowiązki. Był członkiem teamu Voodoo Graphics wraz z chesterem i iDatą, a później uczestnikiem największej fuzji w dziejach GA z teamem Street Graphics- tworząc jeden wielką drużynę STREET VOODOO Graphics. Wraz z chesterem i Widmem tworzyli nierozerwalną paczkę" chester
Tak, więc na wstępie chciałem przeprosić, że to aż tyle trwało. Następnie chciałbym podziękować w tym miejscu takim osobą jak: Widim, Groove, Stuai, chester, Heat, Panthere_noire, PayLOADer i wielu innym, którzy pomogli mi przy tworzeniu tego tematu Wielkie dzięki
Kolejną rzeczą, jeżeli chcielibyście aby wasz cytat (kilka słówek) widniało tutaj piszcie do mnie na PW
Z góry przepraszam za wszystkie błędy, które popełniłem. Jeśli jakiś zauważycie piszcie
Nie udzielam pomocy na GG/PW jeĹli chcesz coĹ stwĂłrz temat na forum
Ostatnio zmieniony przez orient 2011-08-19, 08:27, w całości zmieniany 18 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.